Malmösyndromet.png

Malmösyndromet udkom 1. juni 2022.
 

Interviews
Interview sn.dk

“Som romanens navn antyder, foregår handlingen ikke kun på det vilde Vestegnen, men også over Øresund mellem Malmø og København. ’Malmösyndromet’ har også spor til Stockholm, Ukraine og Provence. Det er fiktion, men historien bygger på en del virkelige hændelser i dansk og svensk nutidshistorie koblet med konflikterne i Ukraine efter Ruslands invasion den 24. februar. Og romanen endte med at blive rygende aktuel med netop invasionen og Keld Broksø måtte faktisk omskrive flere kapitler fordi hovedpersonerne i den endelige udgave kommer til at opleve invasionen i Ukraine.”

Malmösyndromet" på Bøger.org:

Tjek:

https://bøger.org/malmosyndromet-af-keld-broksoe/

"Øresundstemaet i Malmösyndromet er oplagt eftersom Keld Broksø i flere år har været københavnsredaktør for nyhedstjenesten for vækstvirksomheder over Øresund, Rapidus.se, ligesom han bl.a. har været valgobservatør i Kyiv og besøgte Lviv som led i research til Malmösyndromet. Bogen henter også sit stof fra research af en skræmmende, ekstrem undergrund, der kan udvikle sig til uforudsigelig, mental dynamit under vore samfund. Hvad bliver tændsatsen? Måske nogle snigskytter, som skyder flere indvandrere end man så ”lasermanden” gøre i Stockholm og Peter Mangs i Malmö."

Interview 15. juni Hvidovre Avis – epages side 6:

“Jeg synes selv det er min bedste thriller, måske fordi jeg også har hevet fat i samarbejdet over sundet, som jeg har skrevet om i 22 år i Øresundsnyhedsbrevet Rapidus.se. Øresundsregionen er en af EU´s mest integrerede modelregioner – men også nem at bringe ud af balance, når ekstreme miljøer på begge fløje kommer i konflikt og tryktester demokratiet og alle vores demokratiske værdier.”

1/2 times interview Hvidovre Nærradio:

I anledning af Keld Broksøs nye bog, Malmøsyndromet, har Hans Ekberg inviteret ham en tur i studiet til en snak om den nye bog, herunder om romanens kulisser.

Anmeldelser:

Krimiormen + Goodreads 5 roser:

"Noget jeg har lært om forfatteren Keld Broksø er, at hans forfatterskab tager udgangspunkt i virkelige hændelser. Hændelser i historien som ikke ret mange mennesker kender til. Et andet lighedspunkt er at bøgerne er fantastisk velskrevet i et fantastisk sprog og smækfyldt med spænding fra første side. Læn dig tilbage og lad dig føre med i en dramatisk spændingsroman hvor intet er givet fra start. ”Malmösyndromet” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til spænding i yderste potens, med en snert af virkeligheden flettet ind i handlingen. Vurdering: 5/6 Roser."

Jyllands-Posten: "Dagsaktuel dansk politisk spændingsroman" - 4 stjerner

- "...en forrygende historie om våbenhandel på kryds og tværs mellem radikaliserede muslimer og lige så radikaliserede antimigrant-kræfter i Danmark og Sverige, med relationer til et Ukraine, der lige er blevet offer for den russiske aggression, og hvor Azov-regimentet spiller en central rolle. Et stærkt actionpræget plot understøtter en analyse af de farlige kræfter på begge sider af Øresund, der bidrager til polarisering af etnisk-sociale-religiøse problemer, der dog opfattes forskelligt af danske og svenske politikere og embedsfolk. Broksø har skrevet en dramatisk, velfungerende og engagerende politisk thriller, der benytter sig af fiktionens frihed til at afprøve positioner, der er mere eller mindre tabubelagte i politik og offentlig – specielt svensk – debat."

Europabevægelsen: 5 stjerner

“Keld Broksø demonstrerer med bogen endnu engang sit store kendskab til Europa og det europæiske samarbejde. Men hvor tidligere bøger har stillet skarpt på Centraleuropa og Balkan, så har Malmösyndromet et knivskarpt fokus på den højaktuelle krise i Ukraine og ikke mindst en dystopisk Øresundsregion, hvor mørkemænd ligger på lur under overfladen.

Der er ingen tvivl om, at Keld Broksø er en dygtig researcher, der formår at indfange og gengive stemningen fra de mørkeste og smukkeste afkroge af det europæiske kontinent. Men Malmösyndromet er anderledes end de seneste to udgivelser. Qua bogens omfang får læseren virkelig lov at krybe helt under pandelapperne hos hovedpersonerne; som Broksø i øvrigt jonglerer rundt med efter forgodtbefindende. Det kan jeg rigtig godt lide.”

"Aktuel pageturner"

– fire stjerner fra Bogpusheren.dk:

"I sin syvende krimi Malmösyndromet bevæger Keld Broksø sig ind på meget aktuelle emner – nemlig fremmedhad, skyderier i Malmø, illegal handel med våben og ikke mindst den begyndende krig i Ukraine (…) Det hele slutter meget dramatisk, og mere skal ikke røbes her. Det er en yderst spændende pageturner, Keld Broksø har serveret her og plottet kan ikke være mere aktuelt."

Bogvaegten.dk:

“Her er fart og tempo og krige på flere niveauer:. Det bliver hektisk for Stefan og kompagni, men værre bliver det for svensk politi, da man opdager fjenden i egne rækker. Handlingsmættet, spændingsmættet – og troværdig?”

 

Bibliotekernes lektørudtalelse fra DBC:

“En hæsblæsende, politisk politi-thriller, hvor der især lægges vægt på aktuelle konflikter, indviklet plot-action og mange sceneskift – og tilsvarende mindre vægt på personkarakteristik og analyserende kausalitet. Velegnet til læsere, der sætter pris på kvik underholdning og dramatisk spænding med mange forgreninger – i et 2022-aktuelt miljø (…) Anbefales anskaffet ud fra lokale erfaringer med forfatterskabet og særligt med blik for plottets aktualitet.”

Læs mere om bogen og flere anmeldelser hos Dansk Forfatterforenings side


Køb bogen som lydbog, e-bog eller printbog bl.a. hos:


Saxo.com

* Plusbog.dk

Liveboox

* Printbog bl.a. hos William Dam boghandel 

Lån lydbogen eller e-bogen bl.a. hos: 

 eReolen

 Mofibo