top of page

Malmösyndromet

Lindhardt & Ringhof/SAGA (lydbog), Ambush Books (print/ebog), 1. juni 2022

Isoleret ved en smuk, skånsk højmose opdager en dansk kriminalbetjent i karantæne grusomme hemmeligheder om illegale våben, der truer sikkerheden over Øresund. De ulovlige våben har spor fra Ukraine hen over Ruslands invasion - og til kontrasterne fra et idyllisk Provence og Malmö og København med grus i samarbejdet over Øresundsbroen. Ministre ser trusler i øjnene fra ekstreme miljøers yderste fløje. De tryktester demokratiet som bliver gidsel i en nådesløs kamp. Ministrenes normale, politiske radar duer ikke i dilemmaer over grænserne for deres lande - og for deres egen handlekraft. Kriminalbetjent Stefan K. Andersen bliver ufrivilligt en drivende kraft, når andre paralyseres. 

Malmösyndromet.png
Fjendespor.jpg

Fjendespor

Ambush Books, 2019

En voldsom start på et albansk børnehjem indhenter den danske, adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersen. Glemte familiebånd bliver pludselig livsfarlige, mens eksplosivt voksende formuer skabt af svindel med pyramidespil, våben-, narko- og menneskesmugling gør kriminelle og bomstærke klaner stadigt mere kyniske. Albansk mafia forgifter voksende dele af Europas og New Yorks underverden.

Koldfronter

Lindhardt & Ringhof (lydbog) + Egolibris, 2017

En spændingsroman om små mænd og kvinder klemt i et sprængfarligt, storpolitisk spil, som er rygende aktuelt den dag i dag - fordi den nye kolde krig nu har et grusomt omfang. Bogens baggrund opdateres derfor stadig på www.koldfronter.dk Handling: Mord og trusler ryster hovedpersonernes hverdag i København og Berlin. Sporene trækkes fra en død soldats grusomme fortid - og frem til Europas nye koldfronter. I mens hviler soldaten under ét af 10.000 granitkors for tyske krigsflygtninge og soldaterkolleger på Vestre Kirkegård i København. Handlingen tager fart, da soldatens kranium dukker op, og en voldssag afslører, at skjulte dokumenter er forsvundet fra graven.

Koldfronter.jpg
Missilhotellet.jpg

Missilhotellet

Skriveforlaget, 2014

Spændingsroman om en håbefuld chef for en hjælpeorganisation, der kommer på tværs af Irans og USA´s spil om Afghanistan. Et attentat på et bizart luksushotel i Vestafghanistan giver kimen til en sprængfarlig viden, der driver ham på flugt gennem Afghanistan. Det ændrer alle hans forestillinger om landet, mens kimen til det aktuelle, undertrykkende Taleban-diktatur allerede er lagt.

Pengemuren

Skriveforlaget, 2011

På tværs af Europa og Kaukasus fanges en dansk olieekspert og forretningsmand mellem store magters pengeinteresser, der trækker et blodigt spor. Skyldige, uskyldige og de nærmeste fanges i et kynisk spil om olie- og gasmilliarder, der efter Ruslands invasion af Ukraine i 2022 er rygende aktuelt den dag i dag.

Pengemuren.jpg
Rovdrift.jpg

Rovdrift

Gyldendals forlag Forum, 1999

Spændingsroman om biologiske våben: I den krigshærgede, afrikanske stat Liberia indleder en dansk læge et katastrofalt samarbejde med et internationalt medicinalfirma. Romanen blev til efter et studieophold på Center for Nonproliferation Studies i Monterrey, Californien. Fortsat testes biologiske våben i diktaturer og konfliktområder, som blæser på internationale konventioner.

Vraggods

Gyldendals forlag Forum, 1998

Spændingsroman om atomsmugling: Udsmugling af højt beriget uran fra Sovjetunionens fallitbo blev et dødsensfarligt spil om magt og penge. En pludselig, lille sag i Roskilde Lufthavn leder hovedpersonen, journalisten Peter Kreutzer, på sporet af en støre sag om forsvundet uran. Debutromanen er fra 1998, men selv alle årene efter kan ingen gøre rede for, hvor store mængder højt beriget uran er blevet af. 

Vraggods.jpg
Hvad-kan-olivia.jpg

Hvad kan Olivia Blive?

Gyldendals forlag Forum, 2002

Gyldendal udnævnte den til ”månedens børnebog” og trykte 5.000 eksemplarer ekstra. Lavet i samarbejde med fotograf Thomas Tolstrup, som tog billeder af Olivia, da hun prøvede at være kranfører, dyrepasser, glaspuster, bolchemager, kunstmaler, bilsælger (Ferrari), frisør, kok (skarpe knive gør ondt!), politibetjent og skibskaptajn. Og ja - Olivia er forfatterens datter.

Bøger

7. spændingsroman ”Malmösyndromet” kom på gaden 1. juni 2022. Plot og de første kapitler blev skrevet i april 2021 i Jyllands-Postens Fonds kunstnerlejlighed i Berlin. Keld Broksøs forfatterskab handler om små mennesker i klemme mellem store, internationale politiske spil og kriminalitet. Helst underholdende, gerne tankevækkende - og altid med grundig research. Læs detaljeret om bøgerne med flere anmeldelser, interviews og klummer på bogsiden hos Dansk Forfatterforening   - eller herunder i kortere form.

bottom of page