Rovdrift – 1999 – spændingsroman

Romanen "Rovdrift" blev til efter en rejse til Liberia i Vestafrika under borgerkrigen, men den kom især til at handle om biologiske våben, som udvikles under tvivlsomme vilkår og i omgivelser under opløsning.

Gyldendals Forlag Forum udgav, og lydbog med egen indtaling kom i 2000.

Rovdrift – pressen skriver

Lars Ole Sauerberg i Jyllandsposten: "Historien er også denne gang uhyggeligt troværdig og fortælles med adskillige stænk krydderier fra aktuel dansk medieformidlet hverdag."

Peter Dürrfeld i Information: "Rovdrift er en underholdende sag, der også har sin styrke i Broksøs solide research og hans journalistiske evne til at formidle sin viden."

Peter Mortensen i Nordjyske Stiftstidende: "Debuten med Vraggods var fremragende. Hans anden thriller Rovdrift er endnu bedre. (...) Det er topunderholdning. Skræmmende i sin virkelighedstro fiktion, fordi mange multinationale virksomheder faktisk er ligeglade med de menneskelige omkostninger i jagten på ussel mammon. Brillant skrevet. En af den slags spændingsromaner, der giver åndenød og koster nattetimer i lænestolen."

Annemette Sørensen i Bibliotekernes Lektør Udtalelse: "Velkonstrueret og effektiv dansk spændingsroman af internationalt tilsnit. (...) Bogen afsluttes med et efterskrift om international terrorisme, biologiske våben og Liberias historie som dokumentation for historiens sandsynlighed. Den er velfortalt, spændende og lever fint op til forventningerne fra den roste debut."

Bo Tao Michaëlis i Politiken under overskriften Klichéparade: "Synd og skam fordi helt enkelt har Broksø en historie at fortælle, endda sat op med lidt satire og samfundskritik."