Journalistik

Jeg leverer journalistik til netmedier, magasiner, aviser, tv og radio. Mit store kildenetværk og over en snes års erfaring bruger jeg til engageret og præcist at sætte en dagsorden via nyheder, reportager, klummer, kommentarer, features eller portrætter. Især inden for følgende områder:

Erhvervsliv

Udenrigspolitik og reportage

Forsvars- og sikkerhedspolitik

Klummer, debatindlæg samt ledere

Sundheds- og socialområdet

Rockanmeldelser (con amore)

Foto

Kunder til journalistik

Gennem årene er der leveret til medier som eksempelvis Danmarks Radio, Børsen (hvor jeg også har været projektleder for en snes konferencer), Nyhedsbrevet Danmarks Fonde, Weekendavisen, Politiken, Berlingske Tidende, Information, Magasinet Europa, Magasinet Stat & Kommune Indkøb, Fagligt Forsvar, Officeren, Nyhedsinformation for Social- og Sundhedssektor, Industriens Dagblad, Dagens Medicin, Kristeligt Dagblad, nyhedsportalen om Øresundsregionens vækstvirksomheder www.rapidus.se - samt en stribe andre magasiner og netmedier. 

Journalistik om erhvervslivet

 • Flere advarsler mod gaver fra tobaksfonde

  Nyhedsbrevet Danmarks Fonde 20. februar 2018: Kommuner, foreninger og projekter bør ikke modtage støtte eller gaver fra tobaksfonde før de er renset for røg. Nu skal især to velgørende fonde, Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond, hvis formue delvist hviler på tobak, gøres “rene,” mener Kræftens Bekæmpelse. Trygfonden og Færchfonden har allerede frivilligt renset formuen for tobaksaktier. Københavns nye sundheds­borgmester vil undgå fondsmidler fra tobaksindustrien for at restaurere museer. Og på CBS, som selv er havnet i konflikter om tobakspenge, tales der om en ny udvikling.

  Læs mere...

 • Konkurser skærper fokus på økonomistyring

  Medie: Licitationen november 2014 Flere konkurser i oktober end sidste år øger fokus på økonomistyring hos byggevirksomheder. Herunder skal indtjeningen være bedre per ansat. Kurser, konsulentopgaver og rapporter om økonomistyring blomstrer nu.

  Læs mere...

 • Milliardprojekter skal bremse kaos over Øresund

  Medie: Licitationen Dagbladet Licitationen 2010: Opslag om, at tre års arbejde med den hidtil største kortlægning af trafik over Øresund er slut i projektet IBU-Öresund.

  Læs mere...

 • Rambølls nye hus gav bedre rekruttering

  Medie: By & Havn 2012: Ørestaden har en stærke erhvervsprofiler, som By & Havn bad mig skrive om. En af dem jeg er mest begejstret for er Rambøll, hvis nye hus er visionært for miljøet, rekrutteringen, ideudviklingen.

  Læs mere...

 • Västra Hamnen vinder over Ørestad og Københavns Havn

  Medie: Rapidus.se Analyse maj 2005: Malmø ligner om få år det mest spændende sted at bo, arbejde og etablere virksomhed set i forhold til København. Efterfølgende blev jeg interviewet i Københavns Radio, og Jyllands-Posten bragte indlægget.

  Læs mere...

 • Grænseløs hvidvask

  Medie: Rigspolitiets blad "Politi" (No. 6) 2008: Artikelserie om international hvidvask af penge. Blandt andet var en fransk bank ret glad det danske Hvidvasksekretariat, som beslaglagde 50 millioner kroner i en dansk bank. Meget international hvidvask har karakter af et stuuuuurt, stuuuuurt nummer.

  Læs mere...

 • Sortbælterne kæmper sig frem i globale firmaer

  Medie: Børsen 11. april 2006: Teknikken Six Sigma til processtyring er stærk i global konkurrence, mener såkaldte black belts fra danske afdelinger af eksempelvis West Pharmaceuticals, 3M, Eli Lilly og IKON.

  Læs mere...

 • Avedøre Holme sælger igen

  Medie: Licitationen 2002: Om Avedøre Holme, som har klaret sig som erhvervsområde trods konkurrence fra Ørestaden.

  Læs mere...

 • Bilen vore børn skal køre i

  Medie: FDM's blad 'Motor' 2003: Fremtidsartikel om teknik i biler. Historien blev til under et besøg i Berlin med fotograf Thomas Tolstrup.

  Læs mere...

 • Købestærke polakker sætter hjemmemarkedet i fokus

  Medie: Industriens Dagblad 2005: Historie fra Polen: Mens danske firmaer kom til Polen førhen for at outsource, så tæller Polens hjemmemarked i dag fordi Polen har fem mio. mennesker med en vesteuropæisk købekraft.

  Læs mere...

Journalistik om udenrigspolitik

 • Universitetet som kvæles midt i EU

  Medie: Magasinet Europa, onsdag, 24. april, 2019, baggrund af Keld Broksø: Det Centraleuropæiske Universitet (CEU), støttet af George Soros, har længe været hadeobjekt nummer ét for Ungarns premierminister Victor Orbán. Trods enormt pres mod CEU via smædekampagner, ufine lovgivningsmetoder og en manipuleret presse ligger universitetet der en tid endnu. Vi har besøgt universitetets vicerektor, Zsolt Enyedi, som holder fast, men nu har en exit-strategi. Link: http://magasineteuropa.dk/universitetet-som-kvaeles-midt-i-eu/?fbclid=IwAR1nNPGsuZ8gh94cEZCpo934RXc853NnCeLLQZvpJMB61ZEwcmiCWSDcBbk 

  Læs mere...

 • Lilleputstat fester på en krudttønde

  Medie: Jyllands-Posten 20. maj 2012. Et opslag fra 20 års fejringen af selvstændigheden i Nagorno Karabakh. (Artiklen blev en fin opfølgning af min roman Pengemuren fra Aserbajdsjan. Et land, der reelt er i krig med Armenien/Nagorno Karabakh.) Militærparade, interview med udenrigsministeren m.fl. i den mærkelige stat, som ingen anerkender, og som ligger isoleret midt inde i Aserbajdsjan som Vestberlin gjorde det i DDR. 

  Læs mere...

 • Ukraines demokrati kræver Europas støtte

  Medie: Magasinet rØST 29. oktober 2014 KOMMENTAR | Journalist Keld Broksø har været international observatør ved parlamentsvalget i Ukraine for organisationen SILBA. Han beretter her om ukrainernes forhåbninger om bedre tider og håb om støtte fra EU og NATO.

  Læs mere...

 • Turister i Herat fik endelig en seværdighed

  Medie: Kristeligt Dagblad 2012: 14. januar kom en historie om en tankevækkende og kuriøs sag: En potentiel turistmagnet i det vestlige Afghanistan. Tag endelig ud og se med. Der er rejsevejledning i bunden af artiklen.

  Læs mere...

 • Rigmand og præsident er kamphanerne i Georgien

  Medie: Information 30. juli 2012: Her er min reportage fra en georgisk multimilliardærs villa, som får den danske strandsvejs ditto til at ligne hundehuse. Bidzina Ivanishvili hedder manden, som med milliarderne stræbte efter magten - og blev premierminister i oktober 2012.

  Læs mere...

 • Hofmarskallen fandt faderens grav i Kabul

  Medie: Berlingske Tidende 2002: Helside om fhv. hofmarskal Søren Haslund-Christensen, som sammen med mig besøgte sin berømte fars grav i Kabul. En grav, som jeg fandt tilbage i 1993, hvor der var seks frontlinjer i Kabul - og regeringen ikke kunne sende dronningens mand af sted. Det kunne de heller ikke under Taleban-regimet, men først da det faldt i 2001. Og så fik vi en tur sammen.

  Læs mere...

 • Europæisk menneskeretsdomstol drukner i sager

  Medie: Amnesty Internationals blad 2002: Reportagen fra Strasbourg blev bragt, da menneskeretsdomstolen fyldte 50 år.

  Læs mere...

 • Læsernes vand faldt på et tørt sted i Afghanistan

  Medie: Politiken 10. juli 2010. På reportage i Afghanistan kom jeg forbi stedet, hvor pengene havnede fra en indsamling blandt Politikens læsere til projektet Vand mod Krig. Én million kroner blev det til. Pengene blev brugt godt, men ikke uden problemer med landets korruption, klaner mv. På billedet er det lederen af shuraen (ældrerådet) Rabat Wahab.

  Læs mere...

Journalistik om forsvars- og sikkerhedspolitik

 • Veteranfonde får færre ansøgere

  Medie: Nyhedsbrevet Danmarks Fonde, 30. april 2019: En halv snes danske fonde hjælper soldaterveteraner. De mærker, at Danmark ikke længere udsender så mange soldater mere, og at de skarpe kampmissioner er erstattet af rådgivningsopgaver og bevogtning. For flere fonde er det i dag en svær balance både at hjælpe færre ansøgere – og samtidig være klar til et nyt Balkan, Irak eller Afghanistan. Enkelte skal også finde balancen mellem for mange uddelingsmidler og for få ansøgere. Link: https://danmarksfonde.dk/fagomraader/sociale-formaal/veteranfonde-faar-faerre-ansoegere/ (betalingsmur) 

  Læs mere...

 • Ligeværdigt baltisk samarbejde vokser sig tættere

  Medie: Officeren No. 3 2013: Danmarks forsvarsattache i de tre baltiske lande, oberst Søren Frausig, har været med næsten hele vejen i forsvarssamarbejdet med Baltikum: Det kulminerede i 2004 med NATO-medlemskab, men partnerskabet vokser sig tættere og mere ligeværdigt, selv om Rusland stadig spøger i kulissen.

  Læs mere...

 • Optakten til afghansk valg frygtes at blive blodig

  Medie: Officeren 14. marts 2014: Med kun 300 danske soldater tilbage i Afghanistan truer stor uro ved det afgørende præsidentvalg 5. april.

  Læs mere...

 • Din nye afghanske kollega

  Medie: Fagligt Forsvar 2010: Danske ISAF-styrker i Afghanistan skal afløses af ANA - Afghan National Army - inden 2015. Interviewet her giver et billede af, at der er langt til det danske, soldaterfaglige niveau! Mit portrætbillede var forsidebillede på Fagligt Forsvar.

  Læs mere...

 • Sprængfarlig smugling

  Medie: Euroman 1999: Artikel om atomsmugling: Verden er stadig ikke sikker på, hvor meget højt beriget uran og plutonium til atombomber, der er i cirkulation.

  Læs mere...

 • Karzai ude med raslebøssen

  30. januar 2006: Indslag efter jeg i Danmark havde mødt Afghanistans karismatiske præsident Hamid Karzai netop før en ny støttepakke til Afghanistan skulle vedtages i London.

  Læs mere...

 • Den nye terror

  Medie: Magasinet M! 2002: Artikel om biologiske masseødelæggelsesvåben. I 2002 blev der i USA sendt breve med anthrax fra højreorienterede amerikanere. Også Al-Qaida eksperimenterede med masseødelæggelsesvåben. Artiklen og min bog 'Rovdrift' blev baggrund for direkte interview i med mig i TV-2 Nyhederne.

  Læs mere...

 • Langsomme nyheder skader soldater

  Medie: Fagligt Forsvar 2011 – tema om informationskrigen i Afghanistan. Et par modige, afghanske journalister, Haklim Shukor og Mohammad Ilyas Dayee, mødte jeg i København, hvor de fastslog, at Taleban er hurtigere med deres version af nyhederne end ISAF-styrkerne.

  Læs mere...

Journalistik i form af klummer, debatindlæg og ledere

 • Marts 2017 - Magasinet Europa: Situationen i Estland er lige til en koldkrigsroman nouveau - klumme af Keld Broksø

  Det ellers fredelige lilleputland har den gift, som kan skabe en ny kold krig i Europa, skriver forfatter og journalist Keld Broksø, der netop har udgivet thrilleren ”Koldfronter” 03.03.2017 | ESTLAND | Jeg har begået en ”koldkrigsroman nouveau”. “Koldfronter” hedder den og er en roman dels om en aktuel konflikt mellem øst og vest, dels om små mænd og kvinder klemt i et sprængfarligt, storpolitisk spil. De prøver at finde forklaringer på, at mord og trusler pludselig ryster deres hverdag i både København og Berlin. Men har vi virkelig en ny kold krig? Vi er ude i den finere semantik. Men lad mig i denne klumme blot se på ét land der mærker, at noget er helt galt igen mellem øst og vest her godt 27 år efter euforien over Berlinmurens fald – og årene efter med russiske officersbesøg i NATO-hovedkvarteret, Partnerskab for Fred og fælles militærøvelser. Hvedebrødsdagene er endt i skilsmisse... Læs mere her:

  Læs mere...

 • Øresundstinget bør ikke ende som strudsen, der venter på sparket bag i

  Medie: Rapidus.se For Rapidus.se har jeg skrevet langt over 100 kommentarer/lynanalyser. Især om Øresundssamarbejde – og ofte mangel på samme. De er kommet siden jeg og en gruppe svenske journalister begyndte at lave Rapidus.se – nyhedsbrevet om vækstvirksomheder i Øresundsregionen helt tilbage ved Øresundsbroens åbning i 2000. Her én af dem.

  Læs mere...

 • Frank Jensens fire skamstøtter

  Medie: Berlingske Tidende - kommentar 10. juli 2013 Keld Broksø: Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er på vej til at få rejst fire skamstøtter: Fire havvindmøller (på land) ud til Kalveboderne lige syd for Københavns Havn. Kom med på en kajaktur, Frank Jensen, og se hvad du er ved at ødelægge.

  Læs mere...

 • Hold øje med den nye udbudslov

  Medie: Magasinet Statsindkøb september 2014 Jeg har i seks år redigeret og skrevet Magasinet Statsindkøb – for offentlige indkøbere. Dvs. stofindsamling, artikler og ledere. Her en af lederne

  Læs mere...

 • Danske spor: Keld Broksøs klumme om danske spor i internationale medier

  Medie: Danes (I årene 2012, 2013 og 2014 havde jeg til hvert nummer af Danes - bladet for danskere i udlandet - en klumme om de internationale mediers omtale af Danmark. Hvilken profil havde vi. Her fra sommeren – august 2014)

  Læs mere...

 • Metro-skandalens natur

  Klumme i MetroXpress 2002: Blev skrevet ved Metroens indvielse i København. I forvejen havde jeg for Jyllands-Posten skrevet om overskridelse af budgetter og tidsrammer.

  Læs mere...

Journalistik om sundheds- og socialområdet

 • Plejen er i digital revolution

  Medie: Nyhedsinformation for social- og sundhedssektor 2010 – august: IT-indkøb for millioner ved at indtage fremtidens plejehjem. Både de ansatte og brugerne må forvente nye muligheder og arbejdsgange med IT, og bl.a. København sætter nu et nyt system med nye brugermuligheder i udbud for et tocifret millionbeløb.

  Læs mere...

 • En ny test skal bremse stigningen i ulykker med elscootere

  Medie: Ældresagen NU! 2013: Socialstyrelsen arbejder nu på landets første test af kørefærdighederne hos elscooterkørere, og testen vil være klar til næste sommer. Der er behov for testen inden skaderne løber løbsk, for salget af elscootere stiger og stiger til stor glæde for de fleste – og til skade for en stigende gruppe i sær ældre, som vælter med elscootere eller skader sig selv og andre.

  Læs mere...

Rockanmeldelser

 • Metallica, Royal Arena, København Metallica fandt storformen efter alle gode gange tre

  Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA         Metallica havde noget tilbage af bevise i København, efter den første koncert af fire var lige ved at blive aflyst pga. James Hetfields vintersygdom. Det blev nummer to så (med en erstatning 2. september). Koncerten i midten gik ganske godt ifølge pålidelige rygter og udsendte spioner. Denne anmelder fik så set og hørt først den katastrofale koncert nummer ét – som intet havde med Metallicas standard at gøre – og så den sidste af i alt tre gennemførte koncerter i aftes. Og hvilken lettelse! Det var en helt ny koncert med et helt nyt drive og vilje, som måtte få selv rustne, knirkende jernmænd til at ligne lykkeligt bløde og taknemmelige ofre for de massive angreb, som Metallica satte ind med det formål at få øjeblikkelig overgivelse fra publikum. Og det fik de! Og hemmelighederne bag den effektive strategi? Flere ting: For det første vil Metallica det her. De er så ærekære, at ved første koncert var det Hetfield selv, der sagde, at det bare ikke var godt...

  Læs mere...

 • Black Veil Brides smed maskerne og viste superstjernestof

  Medie: GAFFA Anmeldt af Keld Broksø, søndag d. 24. november 2013 - Store Vega, København, Det første chok i mødet med californiske Black Veil Brides var, at på denne søndag holdt Sadolin Farveland lukket.

  Læs mere...

 • Accept – et stærkt vanedannende drug

  Medie: GAFFA Fredag d. 19. september 2014. Anmeldt af Keld Broksø Det er immervæk 38 år siden, leadguitarist Wolf Hoffmann og bassist Peter Baltes var stiftende entreprenører på sammenrendet af bulderbasser i Accept.

  Læs mere...

Foto

I den digitale tidsalder forventes journalister også at kunne levere billeder. Det gør jeg også. Velvidende at nok så udmærkede billeder fra en journalist ikke er på niveau med de billeder, som uddannede pressefotografer leverer. Så jeg leverer billeder, når jeg ude på reportage, men vil altid søge at overtale en kunde til at bruge uddannede fotografer, hvis mediets økonomi er til det. Jeg bruger selv Nikon og iPhoto. Pris 800 kr. per anvendelse af et af mine billeder.

Her et enkelt af mine egne billeder – dette er taget i Afghanistan.