CV - Opgaver - Kunder

I løbet af et år betjener jeg og mine partnere omkring 30 større som mindre kunder blandt medier, virksomheder og organisationer. Hvis du ønsker referencer er du velkommen til at kontakte mig – og ellers er der eksempler på kunder i bunden af siden.

In English

CV
Opgaver
Rejser
Kunder
Privat 

 

CV kort

2011-2019 Projektleder for dagbladet Børsens konferencer om eksport til Afrika og Tyskland, life science, innovation, impact investment og i 2018 M&A´s. De seneste bøger: 2011 spændingsromanen "Pengemuren" om Kaukasus oliemilliarder. 2014: "Missilhotellet" om Afghanistan. 2017: "Koldfronter" om skæbner i den nye kolde krig mellem øst og vest. Bogen "Fjendespor" på vej i 2019. Ordstyrer ved arrangementer med erhvervsfolk og politikere. I 2018 bl.a. for Børsen om M&A og konferencen på engelsk i København om Afghanistan "Waiting for Hope" Journalistik for en snes medier i Danmark og Sverige. Rådgivningsvirksomhed, medietræning for større virksomheder samt magasiner for bl.a. danske, offentlige indkøbere (Magasinet Stat og Kommune Indkøb), Dansk Erhverv og Olie Gas Danmark.
2000-nu Københavnsredaktør - Rapidus.se . om vækstvirksomheder og politik.
1998-2019 Udgiver otte bøger
1998-nu Eget firma, KB Kommunikation
1997 Studieophold, Center for Nonproliferation Studies i Monterey, Californien
1993 Studieophold Eurocentre de Paris
1989-1998 Journalist, Morgenavisen Jyllands-Posten i København
1986-1987 Journalistpraktikant på Politiken
1985-jan.1989 Journalistuddannet på Danmarks Journalisthøjskole
1982 Kurser i statistik og nationaløkonomi, Københavns Universitet
1981-1984 Studier i kulturgeografi på Københavns Universitet
1980-1981 Kontorassistent Nordisk Bilspedition samt 3 måneders ophold Israel
1980 Matematisk samfundsfaglig studentereksamen, Vestre Borgerdyd Gymnasium i København

Opgaver de enkelte år – udvalgte eksempler

2019: 24. januar fejrede vi sammen med godt halvanden hundrede mennesker på STUDIO i Malmø det 19. år for Nyhedsbrevet Rapidus.se, hvor jeg lige så længe har været Københavnsredaktør i det journalistiske Øresundsprojekt om regionens vækstvirksomheder og politik. Spændende kommunikationsopgave kom for international teknologivirksomhed. I foråret lægges sidste hånd på romanen "Fjendespor", som fik et afsæt med de første 20 kapitler i Berlin i februar 2018, hvor Jyllands-Postens Fond stillede deres kunsternerlejlighed til rådighed som skriveværksted. Det er en heftig historie om albanske klankrige, hvidvask, EU-svindel og mord ud over Europa med kriminalbetjenten fra Sydhavnen i København, Stefan Kushova Andersen (genganger fra "Koldfronter"), i en nøglerolle. Altsammen med afsæt i virkelige begivenheder. Jeg blev i år også optaget i Dansk Forfatterforening, som har denne hjemmeside om mine otte bøger: https://danskforfatterforening.dk/5137/ 
 
2018: 23. januar var jeg projektleder og ordstyrer for Børsens M&A-konference på Bella Sky. Blandt 10 talere jeg havde booket var bl.a. AMBU´s direktør, Lars Marcher, som fortalte om, hvordan det var at købe et selskab i Tyskland til 1,7 mia. kr. - og med kun 35 medarbejdere. Hertil bl.a. Kristian Skovmand, chef for Investment Banking, SEB og Leonhardt Pihl, Dansk Aktionærforening.  Lindhardt & Ringhof købte rettighederne til lydbogen for min thriller "Koldfronter" i januar, hvor Kanal Hovedstaden sendte en halv times udsendelse om bogens baggrund: https://kanalhovedstaden.dk/program/4500/koldfronter_keldbroksø/ .
  Blandt kommunikationsopgaver i løbet af året er der leveret for bl.a. CBS og Industriens Fond samt en række virksomheder inden for rekruttering, medieudvikling og it.  12. september var jeg ordsyrer ved en Afghanistan konference i København (på engelsk) arrangeret af DACAAR og med deltagelse af bl.a. udviklingsminister Ulla Tørnæs. Afganistan er mit gamle område med en snes rejser derude, og i 2014 udgav jeg tillige romanen om landet "Missilhotellet," som også blev solgt på konferencen med link her https://www.dacaar.org/dk/funktion/pages/waiting_for_hope-Danish.php .  
Apropos bøger: 
 
2017: På Hotel Hilton i København var jeg i januar projektleder for Børsens store konference om eksport til Tyskland. 27. januar udkom på Forlaget Egolibris min thriller "Koldfronter" om skæbner i den nye kolde krig - se www.koldfronter.dk . Deltog derfor på scenen under Krimimessen i Horsens Statsfængsel 1.-2. april - og på BogForum i Bella Center i november. Kører som redaktør i 2017 temaartikler i Magsinet Stat & Kommune Indkøb om bl.a. disruption og erhvervsleverancer til det offentlige. Anmelder 3. februar for Gaffa.dk Metallicas åbningskoncert af Royal Arena i København. I maj var jeg projektleder for Børsen Gazelle Accelerator konferencer i Aalborg, Aarhus, Middelfart og København. Og 12. oktober på Bella Sky var jeg efter måneders forberedelse projektleder på Børsens konference om impact investments for danske og udenlandske erhvervsfolk. Hertil opgaver med pressestrategi for firmaer, medietræning samt konsulentarbejde for humanitær organisation. 
 
2016

I maj var jeg projektleder for dagbladet Børsens life science konference på Hotel Hilton i København. I September var jeg projektleder på to Børsen-konferencer om innovation på henholdsvis Aros i Aarhus og Den sorte Diamant i København. Op mod nytår forberedte jeg Børsens Tyskland-konference på Hotel Hilton i København, som kom 24. januar 2017. I efteråret 2016 kom femte spændingsroman fra trykken (544 sider!) med titlen #Koldfronter. Indlæste den som lydbog i oktober - og den kommer ligeledes som ebog. YouTube video på 2 min. om bogen er her: https://www.youtube.com/watch?v=NUJTUEBPUhQ Fortsætter på 7. år som redaktør af "Magasinet Statsindkøb", der kommer til de ansvarlige for offentlige indkøb på 300 mia. kr. årligt. Laver også PR-arbejde for større medicinal- og it-firmaer. Og endelig var jeg reseracher for Daily Mail (Mail on Sunday) på historien om den danske Bestseller-milliardær, som har købt en kæmpe bid af Skotland.

2015 2014

24. januar fejrede vi sammen med et par hundrede mennesker i Malmø 14-året for Nyhedsbrevet Rapidus.se, hvor jeg lige så længe har været Københavnsredaktør i det journalistiske Øresundsprojekt om regionens vækstvirksomheder og politik. I januar udlånte Jyllands-Postens fond sin atelierlejlighed i Berlin, så jeg kunne gøre min 4. roman "Missilhotellet" (.dk) færdig. Det kastede også et par artikler af sig. Romanen kom 20. marts, og den foregår i Afghanistan og Berlin. En snes foredrag blev det til om bogen bl.a. på Tranquebar Rejseboghandel i oktober. Sidst i oktober var jeg valgobservatør i Ukraine. Fortsætter på 5. år som redaktør af "Statsindkøb", der kommer til de ansvarlige for offentlige indkøb på 200 mia. kr. årligt. Sommeren 2014 bød ud over opgaver med medietræning også på noget usædvanligt: Mærsk havde købt en ny olieboreplatform i Singapore, og i Esbjerg var jeg ordstyrer og konferencier ved indvielsen for et engelsktalende publikum.

2013

Foråret bød på reportagerejse i Baltikum på legat fra Nordisk Ministerråd, og i forsommeren leverede jeg stof til magasiner for Dansk Erhverv og Olie Gas Danmark. Året har budt på en nyskabelse: Videoproduktion i samarbejde med Bent Sørensen (tidl. redaktionschef hos Børsen.)

2012

Jeg skrev om miljøløsninger - bl.a. grønne tage - og om erhvervsprofiler i København for By & Havn. 15. marts var jeg ordstyrer ved konference hos MAQS Lawfirm. 20. marts holdt jeg foreløbig sidste foredrag på Hovedbiblioteket i Nykøbing F om min bog "Pengemuren". 17. april var jeg ordstyrer på Christiansborg hyret af Nordisk Råd til konferencen "Færre grænsehindringer - mere vækst!". I maj var jeg valgobservatør ved parlamentsvalget i Armenien, og i juli ordstyrer i debatteltet på Roskilde Festivalen. September blev jeg interviewet til Deadline på direkte TV om valget i Georgien efter artikler om samme.

2011

Ordstyreropgaver var der bl.a. 7. februar hos Nordisk Ministerråd med 100 erhvervsfolk, ministre, borgmestre og øvrige politikere ved konference om Vækst og Udvikling i Øresundsregionen. Magasinet Statsindkøb skriver og redigerer jeg. Her valgte vi temaet: "Vælg klimaet 2011". Det hænger godt sammen med den bog, som jeg udgav i april "Pengemuren" - se www.pengemuren.dk . En snes foredrag fulgte med om olieforsyning og korruption på tværs af Europa. Var også ordstyrer bl.a. i Tivoli Congres Center til Øresund Business Meeting med 400 mennesker, og skrev for Kristeligt Dagblad

2010

Arbejder bl.a. med intern kommunikation i større fragtfirma i foråret, og er i juni på reportage i Afghanistan og leverer artikler til bl.a. Politiken, Weekendavisen, Udenrigsministeriet og HKKF. Har en række konsulentopgaver hen over året med medietræning og presserådgivning, og holder foredrag om Øresundsregionen ligesom jeg er co-writer på Øresundskomiteens ÖRUS-plan.

2009

Arbejder med en grøn kampagne for bladet Statsindkøb op til FN´s klimatopmøde, og har kommunikationsopgaver for virksomheder - herunder krisekommunikation. I januar stod jeg for pressearbejde og hjemmesidetekster for Copenhagen School of Global Health, CSGH - www.globalhealth.ku.dk op til indvielsen 2. februar. Omtalt i bl.a. TV2News, Politiken, Børsen, Ritzau, DR1 Orientering, Dagens Medicin m.m. I juli var jeg med til at lancere som idemand og pressechef gratisbuskonceptet til Malmø www.jagersro.dk Direkte sendinger, hvor jeg blev interviewet i TV-Avisen, TV2 nyheder, TV Lorry, P1 m.m. Vi nåede at sende 12.000 over sundet og handle gratis ind. Det var sjovt :) Skrivecoach for Øresundskomiteen på udviklingsrapporten ÔRUS samt ordstyrer ved flere konferencer.

2008

Underviste på Mediehøjskolen i december og arrangerede kommunikationsdelen af en udstillingsstand for Københavns Universitet i Bella Center om cleantech-forskning i september/oktober. Dvs. events, hjemmesidetekster, plakater, fotos. Leverede til Rigspolitiets blad artikler om international hvidvask af penge, og har organiseret krisekommunikation og medietræning for virksomheder. DJØF Bladet kom blandt de nye kunder. Var på reportage i Afghanistan i juni med bl.a. radioindslag på DR og artikelserie i Kristeligt Dagblad. Skrev også om nye Lean Six Sigma systemer i kommunerne. Og er på 9. år Københavnsredaktør for Rapidus.dk + .se

2007

Bidrager bl.a. med artikler i bladene Statsindkøb, Offentlig Ledelse, Licitationen og Nyhedsinformation. Kommunikationsopgaver for bl.a. Københavns Universitet. Reportagerejse i bl.a. Baltikum

2006

Har kommunikations- og strategiopgaver for firmaer i it- og medicinalbranchen, samt bl.a. for Københavns Universitet og Dansk Supermarked. Skriver artikler bl.a. til MANDAT - Amternes Politiske Magasin, om strukturreformens samt til dagbladet Børsen om Lean og Six Sigma processtyringsmekanismer i danske afdelinger af globale firmaer.

Møder også Afghanistans præsident, Hamid Karzai, og laver radioprogram. Jeg er senere i november gæst i halvanden time for at tale om Karzai i P1-programmet Esmanns verden. Tjek http://www.dr.dk/P1/Esmann/Udsendelser/2006/11/29135712.htm

2005

Leverer bl.a. til "Strukturmagasinet" om Danmarks strukturreform. Opgaver for Complete Vocal Institute, Landbrugsrådet, Industriens Dagblad, Danmarks Naturfredningsforening, Licitationen, Københavns Universitet, Danmarks Radio m.fl. Reportagerejse i Litauen m.m.

2004

Udgiver jubilæumsbog: "100 år på banen med Axel Ketner A/S". Opgaver for bl.a. Københavns Universitet, Kristeligt Dagblad, Danmarks Radio, Folketinget som skribent af hjemmesideresume ved Irak-høring, Ferring International Centre m.fl. Reportagerejse i Yemen m.m. Med i Nairobiklubbens bestyrelse.

2003

Danidas oplysningsbevilling til reportage i Albanien. Legat fra Tuborgfondet. Opgaver for Hovedstadens Udviklingsråd, Nordisk Ministerråd, Sam-Data, Røde Kors m.fl. Reportagerejse i Afghanistan m.m.

2002

Udgiver børnebogen "Hvad kan Olivia blive?". Direkte interviews på TV-2 Nyhederne om biologiske våben og Afghanistan, klummer i MetroXpress, skriver til Industritidende m.fl. Reportagerejse i Afghanistan m.m. Foredrag for officerer på Forsvarsakademiet om Afghanistan.

2001

Holder foredrag på bl.a. Forsvarsakademiet om Afghanistan. Legat Carlsberg Mindefond. Artikler til bl.a. Dagens Medicin, Direct Office, HKKF - Hærens Konstabel og Korporalforening. Opgaver for Danisco, Codan, C2 Reklame og Marketing m.fl.

2000

Den journalistiske Efteruddannelse: "Vietnam - bistand til udvikling". Opgaver for Waterfront/Time Manager International, Miljøbladet EPOK i Sverige, researcher for tv-selskabet Jarowsky og filminstruktør Morten Arnfred til tv-serien 'Hotellet'.

1999

Udgiver romanen 'Rovdrift' om biologiske våben. Reportagerejse Albanien m.m. Opgaver for Danida, Dansk Flygtningehjælp, Dagens Medicin m.fl. Med til at stifte Øresunds-nyhedsportalen www.rapidus.dk og www.rapidus.se

1998

Opretter eget firma for journalistik og kommunikationsrådgivning, KB Kommunikation. Udgiver romanen 'Vraggods' på Gyldendals forlag Forum. Researcher til programserie for 'Lægens Bord'.

1980 - 1997
1997 Studieophold hos Center for Nonproliferation Studies i Monterey, Californien.
1996 Legat fra Nordisk Råd til studier om Danmarks historie i Sydsverige
1995 Kursus i egenbeskyttelse for pressefolk hos Forsvarets Sanitetsskole
1993 Studieophold Eurocentre de Paris
1990 Røde Kors delegatkursus
1989-1998 Journalist på Morgenavisen Jyllands-Posten i København. Specialer: Reportage i ind- og udland, udenrigspolitik, sundhed, retspolitik, musikanmeldelser
1986-1987 Journalistpraktikant på Politiken
1985-1989 Journalistuddannet på Danmarks Journalisthøjskole
1982 Kurser i statistik og nationaløkonomi, Københavns Universitet
1981-1984 Studier i kulturgeografi på Københavns Universitet
1980-1981 Rejser i Israel, Ægypten m.m. samt kontorjob i Nordisk Bilspedition A/S 1980
1980 Matematisk samfundsfaglig studentereksamen, Vestre Borgerdyd Gymnasium

Journalistiske reportagerejser fra 1986 og til i dag 

Afghanistan, Albanien, Algeriet, Armenien, Aserbajdsjan, Benin, Brasilien, Burkina Faso, Elfenbenskysten, Estland, Frankrig, Georgien, Holland, Kirgisistan, , Kosovo, Kroatien, Indonesien, Letland, Liberia, Litauen, Makedonien, Norge, Nagorno Karabakh, Nepal, Norge, Pakistan, Polen, Rumænien, Rusland, Singapore, Schweiz, Slovenien, Sri Lanka, Sverige, Tadsjikistan, Tjekkiet, Tyskland, Ukraine, Ungarn, USA, Usbekistan, Vietnam, Yemen.

Kunder hos KB Kommunikation

Her er eksempler på kunder gennem årene til journalistik, kommunikationsrådgivning og/eller medietræning.

Danmarks Radio - www.dr.dk (radioindslag/research)

Københavns Universitet - www.ku.dk (medietræning, udstillinger og pressearbejde)

Udenrigsministeriet - www.um.dk (artikler, magasiner)

TV2 www.tv2.dk (kommentator på direkte TV om Afghanistan)

Dagens Medicin - www.dagens-medicin.dk (artikler)

Rapidus - www.rapidus.se (Københavnsredaktør 1999- )

Complete Vocal Institute - https://completevocal.institute(medietræning)

Jagersro.dk - pressechef - og idemand 2009 til gratis shoppingbusser mod Malmø

Dansk Supermarked - www.dsg.dk (medietræning for varehuschefer m.m.)

Danmarks Naturfredningsforening - www.dn.dk (medietræning)

Magasinet Stat & Kommune Indkøb - www.statsindkoeb.dk (redigering til bladproduktion + artikler)

Axel Ketner A/S - pressearbejde og jubilæumsbog

Licitationen - www.licitationen.dk (artikler)

Europa-Kommissionen - www.europa-kommissionen.dk (artikler)

Politiken

Jyllands-Posten

Information

Berlingske Tidende

Private oplysninger

  • Født 12. oktober 1960.
  • 28. Maj 1994 blev jeg gift i Aarhus med kommunikationschef på Science på Københavns Universitet, Birgitte Lyhne Broksø.
  • Vi har døtrene Olivia (1996) og Viktoria (2000).
  • Opvokset i Hvidovre. Læste i København og Aarhus og har boet 16 år i "Pisserenden" (Sankt Peders Stræde og Teglgårdstræde i København) inden vi flyttede i hus i Hvidovre i 2000.
  • Jeg er ivrig kajakroer og spiller trommer, percussion og guitar - men kun til husbehov.
  • Blandt passionerne er rockkoncerter (gerne - men ikke kun - heavy metal), whisky fra Islay og Skye, fransk mad, farverig kunst – og film og bøger med indhold, som man bliver klogere og underholdt af på samme tid.
  • Medlem af Nairobiklubben for ulandsjournalister (tidl. bestyrelsesmedlem), Hvidovre Kajakklub, SILBA samt Europabevægelsen.
  • Jeg hader al jul før 1. december!